en fi fr de el it ja
verikokelaio

ΒΕΡΥΚΟΚΕΛΑΙΟ

Το βερυκοκέλαιο συνίσταται σαν φυτικό έλαιο για μασάζ προσώπου. Το έλαιο εξάγεται από το κουκούτσι του βερίκοκου, η βοτανική ονομασία του οποίου είναι Prunus armeniaca. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει ίχνος λιπαρής αίσθησης στο δέρμα. Πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κάνει θαύματα στην θρέψη του δέρματος. Συνήθως είναι άχρωμο, αλλά, κατά περιόδους, έχει μια χροιά του κίτρινου. 

Το βερυκοκέλαιο προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία Εμποδίζει το σώμα από το να είναι αφυδατωμένο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το ευαίσθητο δέρμα. Είναι επίσης πολύ ευεργετικό για τα εγκαύματα. Παρουσιάζει απαλή υφή, και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό λινελαϊκό οξύ. Το βερυκοκέλαιο είναι γνωστό για τις ενυδατικές και αναζωογονητικές ιδιότητες του. Για τον λόγο αυτό προτιμαται στο μασάζ προσώπου. 

Το βερυκοκέλαιο είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των λάδιών για μασάζ. Στην αρωματοθεραπεία, χρησιμοποιείται με τη μορφή ελαίου βάσης σε συνδυασμό με τα αιθέρια έλαια. Χρησιμοποιείται επίσης εκτενώς για την κατασκευή καλλυντικών προϊόντων. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Βοηθά επίσης στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Συνίσταται στη θεραπεία του ερεθισμένου δέρματος. Όντας μαλακτικό, παρέχει πλήρη χαλάρωση στο σώμα και το μυαλό.

Ιδιότητες: Απορροφητικό, άχρωμο με λεπτό ιστό. 

Οφέλη για την υγεία: Ενυδατικό, αντιφλεγμονώδες, Εγκαύματα.